Laura de Schepper: Mannen hebben net zoveel aandacht nodig als vrouwen

27-11-2008

 

Anderhalf jaar geleden ging Burny’s tijdens het Coiffure Award gala met maar liefst vier Awards naar huis. Laura de Schepper won destijds twee prijzen in de categorieën Herenkapsels Zuid en Schwarzkopf Hair Color Technician of The Year. Met Coiffure blikt ze op de avond terug en vertelt ze over haar grote voorbeeld: Berni Ottjes.

De laatste jaren valt Burny’s goed in de prijzen tijdens de Coiffure Award. In 2007 heb je zelf twee awards ontvangen. Hoe kijk je hier op terug?
“De gala-avonden van de Coiffure Award zijn altijd perfect georganiseerd. Het is een gezellig avondje uit met het hele team en als we dan ook nog een aantal awards in de wacht slepen, kan zo'n avond natuurlijk niet meer stuk!”

Wat heeft het winnen van de awards voor jou als kapper betekend?
“In de eerste plaats heel veel publiciteit en naamsbekendheid in kappersland. Daarnaast won ik een fantastisch leuke trip naar Londen om de Britisch Hairdressing Awards bij te wonen.”

In anderhalf jaar tijd zijn mannen een heel belangrijke doelgroep in de salon geworden. Hoe speel je daar bij Burny’s op in?
“Tegenwoordig hebben mannen net zoveel aandacht nodig als vrouwen. Wij merken dat steeds meer heren ook gekleurd willen worden. Ik gebruik meestal Cover 5 uit de herenlijn van L'Oréal Professionnel. Dat hoeft maar 5 minuten in te werken en geeft een zeer natuurlijk effect.”

Wat zijn de trends voor 2009 voor de mannen? Welke veranderingen zie je in de coupes en de styling?
“Belangrijk is dat het haar een beetje nonchalant oogt. De kapsels zijn lekker natuurlijk en niet over-styled.”

Je hebt in 2007 ook een award gewonnen in de categorie kleur. Welke technieken en kleurencombinaties gaan we volgend jaar veel zien?
“In 2009 zijn dicht bij elkaar liggende kleuren dé trend. Wij gaan werken met zachte, warme tinten, zoals het thema ‘Bloemenbloesem’.”

Wie is jouw grote voorbeeld?
“Berni Ottjes natuurlijk! Ik heb zo ongelooflijk veel van hem geleerd! Hij heeft mij de kneepjes van het vak bijgebracht, vooral op het gebied van coupe en van kleur. Door hem ben ik diegene geworden die ik nu ben, en daar ben ik hem nu nog steeds heel dankbaar voor.”

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
“Het zou geweldig zijn om tegen die tijd ook eens de titel te mogen dragen van Hairdresser of the Year.”

Heb je al plannen voor de Coiffure Award van 2009? Doe je mee?
“Ik heb veel plannen en veel inspiratie, maar helaas; Berni zit volgend jaar in de jury. En dan mag niemand van ons team meedoen. Begrijpelijk natuurlijk.”

Shortcuts:

Knippen of kleuren?
“Het spijt me, maar ik wil niet voor één van de twee kiezen. Een goede coupe kan niet zonder een mooie kleur en een mooie kleur kan niet zonder een goede coupe. Coupe en kleur versterken elkaar.”
Heren of dames?
“Dan kies ik toch voor dames. Bij dames is alles veel uitgebreider en kun je veel meer creativiteit gebruiken.”
Lang of kort haar?
“Mooi lang haar vind ik echt supervrouwelijk.”
Jaren tachtig of sixties?
“De sixties. De beelden van toen waren zeer glamorous.”
Glamour of avant-garde?
“Glamour. Ik houd van chic, dat straalt meer klasse uit.”
Hulst of Amsterdam?
“Hulst. Laat mij maar lekker een nuchtere Zeeuwse vrouw blijven.”

Wil je meedoen aan de Coiffure Award 2009? Schrijf je in via het inschrijfformulier op deze site of bel voor meer informatie met de Coiffure Award informatielijn: (0183) 50 94 68. Alle inzendingen moeten uiterlijk 31 januari 2009 bij de organisatie binnen zijn.

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023