Hall of Fame

De Hall of Fame is een speciale categorie binnen de Coiffure Award. In de Hall of Fame wordt men opgenomen het jaar nadat een winnaar voor de derde keer is uitgeroepen tot Hairdresser of the Year of naar aanleiding van door de organisatie nader bekend te maken criteria. Opname in de Hall of Fame sluit automatisch uit van verdere deelname aan de Coiffure Award, mits het Hall of Fame lidmaatschap van toepassing is op een specifieke categorie. Op dit moment zijn de leden van de Hall of Fame:

 

  • Robert van der Horst (sinds 1999)
  • Ad en Jane Peters (sinds 2001)
  • Andy Uffels (sinds 2006)
  • Berni Ottjes (sinds 2009)
  • Marriët Gakes (sinds 2015 in de categorie Schwarzkopf Hair Color Technician)
  • Hester Wernert-Rijn (sinds 2017)
  • Mark van Westerop (sinds 2023)
 Robert van der Horst, 1998

 

Robert van der Horst: "Voor mij betekende het een enorme verbreding van mijn vak. Ik heb er veel nieuwe contacten door gekregen, onder meer met fotografen, waardoor ik zowel kapsels als make-up voor modellen ben gaan doen. Bij fotografiewerk krijg je stylingmogelijkheden waar je in de salon nooit aan toe komt. Het heeft me meer plezier in m'n vak gegeven. Ik zie het niveau van de Coiffure Award de laatste jaren omhoog klimmen. De deelnemers zetten steeds vaker een totaalconcept neer."

 Jane Peters, 1992
 Ad Peters, 1993

 

Ad & Jane Peters: "Deelname aan de Coiffure Award is goed voor de teamspirit. Het werkt enorm motiverend als je je medewerkers laat meedoen. Een enorme berg inzendingen is niet belangrijk. Het gaat om de kwaliteit. Je moet veel tijd aan de voorbereiding besteden. Vooral de fotosessie is belangrijk. Kijk maar eens naar de covers van de glossy's. Die zijn altijd pakkend. Iets in de ogen van het model, het kapsel. Je kunt niet precies omschrijven wat het is, maar de hele uitstraling is goed.”

 Andy Uffels, 2005

 

Andy Uffels: “De Coiffure Award is een heel speciaal evenement voor mij. De jury zorgde er voor dat ik altijd met knikkende knieën naar de uitreiking kwam en alles uit de kast moet halen om maar te zorgen dat het net even anders was. En maar hopen dat je net goed zit. Want het is al een aantal jaren een close finish en dat zegt iets over het inmiddels internationale niveau van deze wedstrijd. Het is elk jaar van een heel hoog niveau, er is zeer veel talent in de branche. De Hall of Fame Award uitgereikt krijgen was een van de mooiste momenten uit mijn carrière. Ik had hem liever over 10 jaar een keer gehad, want ik ben nog elke dag aan het leren. Ik bedank alle collega’s voor hun respect en bijdrage.”

 Berni Ottjes, 2008

 

Berni Ottjes: “Zowel nationaal als internationaal heeft mijn deelname aan de Coiffure Award deuren geopend. Je leert wereldwijd zoveel mensen kennen uit de branche en dat is geweldig. Kijken, voelen, ervaren; ik neem er altijd wat van mee als ik internationaal werk. Zo blijft je creativiteit scherp en je waardering groot voor ieder die in ons vak zit, want iets mooiers is er niet! Ook voor mijn bedrijf heeft het een boost gegeven aan publiciteit. Dit heeft mij en mijn geweldige team gebracht waar we nu zijn.”

Hall of Fame Award voor Marriët Gakes in de categorie: Schwarzkopf Hair Color Technician

 

Marriët Gakes: "De Coiffure Awards hebben mij veel gebracht. 6 Awards zijn natuurlijk een prachtige waardering maar ook de warme relaties binnen ons vak zijn enorm fijn. Heerlijk om kleur als een kunstvorm te mogen benaderen. En fijn dat hier een platvorm voor is! Door de Coiffure Awards wordt het zichtbaar gemaakt voor de wereld. Ik geniet van het creëren, het out-of-the-box-denken en de schoonheid van haar. Als je dat op beeld vast kunt leggen en het resultaat wordt ook nog eens beloond..... Hoe mooi is dat!"

 

Haar: Marriët Gakes @ Salon B
Fotografie: Maxime Cardol
Styling: Sofija Rybakovaite
Make-up: Jessica Scholten
Model: Sonja @ Dune Agency

 

Hester Wernert-Rijn: "Na al die jaren dat ik mee had gedaan, wilde ik het ook ergens een keer afronden. Het gevoel dat je elke keer een taart bakt, maar steeds die kers er nog niet op hebt gedaan. Een plekje veroveren in de Hall of Fame stond op mijn bucketlist. Met een grote glimlach en ook trots mag ik dit van mijn lijstje afvinken."

 

Mark van Westerop: "Zonder de Coiffure Award was ik nooit de kapper geworden die ik nu ben. Een fantastische journey met geweldige herinneringen die ik koester."

Foto's uitreiking 2023