ROZAN ZONNEVELD VAN SJENKELS LEIDEN GROTE WINNAAR VAN 32E COIFFURE AWARD EN UITGEROEPEN TOT HAIRDRESSER OF THE YEAR 2024.

15-05-2024

 

Afgelopen zondagavond, 12 mei, zijn de winnaars van de Coiffure Awards bekendgemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Rozan Zonneveld van Sjenkels uit Leiden werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year 2024’. Tijdens deze 32e editie van de Oscars onder de kappersprijzen beloonde een gerenommeerde nationale en internationale jury Rozan Zonneveld naast de hoofdprijs ook met de Coiffure Award in de categorie Dames regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland. Rozan Zonneveld over haar dubbele winst en de reden om mee te doen aan de Coiffure Award: “Het voelt geweldig dat mijn werk beloond wordt met zo een fantastische prijs. Zeker omdat ik heb gemaakt wat dicht bij mij ligt en dit gewaardeerd word door de jury. Als je dicht bij je eigen stijl blijft kan je het beste uit je werk halen”!


DE JURY BESLIST! Rozan Zonneveld toonde een verfrissende serie die eruit sprong door eenvoud en storytelling. “Vakmanschap in de uitwerking. Prachtige vernieuwende en simpele geometrische vormen maken het een interessant verhaal waar je naar blijft kijken Prachtige vaktechnische skills, sterk en creatief in een minimalistische scene”, luidde het juryrapport van de winnaar. NIKKIETUTORIALS SCHITTERT ALS GASTVROUW, QUEEN MAKOMA OPENT, WE WANT ABBA BETOVERT EN THIS IS BEETHOVEN! SPEELT HET DAK ERAF! Een avond van glamour en vakmanschap bij het jaarlijkse gala, dat de schijnwerpers richt op de top van Nederlandse kappers. BN’ers, journalisten, genomineerden en genodigden verschenen in stijl op de, door DJ Jody Bernal van lekkere muziek voorziene, rode loper die voor Studio21 te Hilversum was uitgelegd. De sfeer was direct opperbest. Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 14 Awards uitgereikt. De 32ste editie van het gala werd spectaculair ingeluid door Queen Makoma. We want ABBA zorgde voor een onvergetelijk muzikaal intermezzo, gevolgd door een bruisende afterparty met liveband This is Beethoven!. De avond stond onder de bezielende leiding van gastvrouw Nikkie de Jager, ook bekend als NikkieTutorials, die met haar natuurlijke gevoel voor humor en ongekende stage presence de avond van een gouden randje voorzag.

 

SHOW DOOR MEERVOUDIG COIFFURE AWARD WINNAAR ARJAN BEVERS TIJDENS UITVERKOCHT GALA

 

Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium voor Arjan Bevers, ‘Hairdresser of the Year 2023’. Op de bühne toonde hij zijn show, getiteld Opulence. A hairstory that never ends. Een verhaal, gevuld met volle meeslepende kleuren, filmische esthetiek en dromerige texturen. Na driemaal uitgeroepen te worden tot ‘Hairdresser of the Year’ betekent het ook de allerlaatste show en het einde van een hoofdstuk! Laatste show en zelf niet meer meedoen, dat moest uiteraard spetterend afgesloten worden. En dat is gelukt, kleur, special effects en een vleugje dramatiek, Arjan sloot een reis die begon op 19 jarige leeftijd op 12 mei in stijl af. Hij ontving na zijn show de Hall of Fame award uit handen van zijn zoons, een moment vol emotie. Een bevestiging van talent en groei op het podium. Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “Het Coiffure Award gala was weer een geweldig feest, met een uitverkocht huis. Het blijft fantastisch om te ervaren dat de Coiffure Award met recht HET belangrijkste evenement in de kappersbranche genoemd mag worden. Door deze wedstrijd biedt Schwarzkopf Professional iedere kapper in Nederland de gelegenheid hun talent en vakmanschap te laten zien, het is een ode aan het ambacht. Er is zóveel prachtig werk ingestuurd, wij zijn echt trots op de kappers!”

 

Naast de onderscheiding voor Agnes Westerman werden er nog 12 Coiffure Awards uitgereikt. Rozan Zonneveld werd ‘Hairdresser of the Year’ en won tevens de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’. Francis Schroembges nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in de regio Zeeland, NoordBrabant en Limburg’. Louise Vlaar nam de award voor het onderdeel ‘dames in de regio Noord-Holland en Flevoland’ en de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst. Voor de categorie ‘heren Noord’ mocht Judith Jager de award in ontvangst nemen en Yvonne Kok voor ‘heren Zuid’. Raoul van Delden werd beloond met de begeerlijke ‘Pers Award’ en won tevens de award in de categorie ‘Avant Garde’. Het team van Capaldi in Leeuwarden ontving de ‘Team Award’ voor hun gezamenlijke inspanning. De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Saskia Bolk-Mölder en Indy de Kinderen werd door de jury geprezen als ‘Young Talent’

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023