Reglement

De belangrijkste spelregels kort op een rij

Het uitgebreide reglement van de Coiffure Award 2024 is direct te Downloaden. Voor de Coiffure Award 2024 wordt ook digitaal materiaal gevraagd, naast de originele foto's. 


Hieronder staan enkele spelregels, maar lees altijd het officiële reglement.

1. De foto's

Deelname kan alleen via het insturen van fotosets. Iedere set bestaat minimaal uit drie en maximaal uit vier staande foto's. De foto's moeten exclusief en recent (na 12 september 2023) gemaakt zijn, speciaal voor de Coiffure Award 2024. Je fotomateriaal mag dus ook nog niet eerder zijn gepubliceerd. Alle inzendingen moeten uiterlijk 2 februari 2024 om 17.00 uur bij de organisatie binnen zijn.

2. De jurering

De organisatie zorgt voor een speciale codering door middel van nummers. Dit garandeert anonimiteit bij de jurering. De jury is onafhankelijk. De foto's worden beoordeeld door zowel een Nederlandse als een Engelse jury. Een notaris houdt toezicht op de jurering.

3. De categorieën

Als je meedoet aan de Coiffure Award kun je kiezen uit de categorieën dames, heren, Avant Garde, Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year en Young Talent. De categorie dames is in vier regio's verdeeld, de categorie heren in twee. In totaal zijn er negen categorieën en per categorie wordt een Awardwinnaar gekozen.

Naast deze Awards zijn er nog vier extra Awards te winnen:

  • Hairdresser of the Year wordt gekozen uit de Awardwinnaars van de dames- en herencategorieën.
  • Press Award: deze prijs wordt gekozen door een speciale persjury.
  • Team Award: bij deelname van drie of meer medewerkers van één salon ding je automatisch mee naar deze prijs.
  • Consumer Award: deze prijs wordt gekozen door het Nederlandse publiek. 

 

Foto's uitreiking 2023