Verslag Coiffure Award 2011

30-06-2011

 

Twintig jaar gelden vond de allereerste editie van de Coiffure Award plaats. Op 15 mei, de jubileumeditie, in het Elicium in Amsterdam blikten Coiffure en Schwarzkopf Proffesional terug op een succesvolle samenwerking en kwamen heden en verleden op een feestelijke wijze samen.

Tijdens het jubileum van de Coiffure Award, had iedereen zich extra feestelijk uitgedost voor deze avond. Het merendeel van de heren had een smoking compleet met black tie uit de kast getrokken, en ook was een groot deel van de fotografen feestelijk gekleed.
Bij binnenkomst was de spanning van de gezichten van de kappers af te lezen. Het motto van de jubileumeditie was ‘’Put yourself in the Spotlight’’. Vanaf de allereerste Coiffure Award draait het om één ding; kappers en het vak op een voetstuk plaatsen.

Op de paarse loper werden de gasten ontvangen door het trio ‘’Roept U maar’’ en de Brothers Grimm. In de gang op de weg naar de pre-partyruimte hingen alle genomineerde collecties. Later konden de gasten genieten van een glaasje champagne, kaviaar en oesters. In de ontvangstruimte konden bezoekers zich op de foto laten zetten door fotografe Lopke van de Reijt, of een kijkje nemen in de speciaal ingerichte salon met design van Marcel Wanders. Ondertussen bracht DJ Ricardo het publiek in de juiste stemming.

Tijdens het galadiner werd in de vorm van een openingsvideo teruggeblikt op twintig jaar Coiffure Award. Alle winnaars en presentatoren hebben de revue gepasseerd. De video werd muzikaal ondersteund door het nummer ‘’Proud’’.
De presentator van de avond was Martijn Krabbé. Na de openingsvideo kondigde hij ‘’Voice of Holland’’ winnar Ben Saunders aan. Saunder zong drie swingende soulnummers uit zijn winnende repertoire.

Niet alleen werden er op deze avond de verschillende awards uitgereikt, maar waren er speciaal voor de jubileumedities shows van The Hall of Fame members te zien. Ad en Jane Peters, Robert van der Horst, Andy Uffels en Berni Ottjes lieten hun visie op haar aan het publiek zien. Schwarzkopf Professional en Hairdresser of the Year 2010, Piet-Jan Duivenvoorden vulde het programma van shows aan.

Een video van de jurering van de Coiffure Award leidde het eerste deel van de award uitreiking in. In de eerste categorie, Avant-Garde, was Hester Wernert van Mogeen de zichtbare trotse winnaar.
Ook winnaar van de Newcomer of the Year Award, Jose de Hond van Solo was zichtbaar aangedaan. De jury was onder de indruk van het goed uitgewerkte concept en de diversiteit in coupe, kleur en textuur.
De Swarzkopf Hair Color Technician of the Year Award, ook wel de ‘kleur award’ genoemd, werd gewonnen door William Drenthe van Twins Hair & Beauty.
De Pers Award ging naar Demi Stalle van Koffijberg Hairdresserd. De Consumer Awar, een echte publieksprijs, werd in ontvangst genomen door Hetty van Herpen van Haarmode van Herpen. Van Herpen noemde het de kroon op haar werk.

Het tweede deel van de uitreiking vond plaats na het hoofdgerecht. In de categorie Dames regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, ging Saskia Bolk-Mölder met de award naar huis. De fotoserie van Miranda Hoenselaar, van Wave International/WFU Team, won de prijs in de categorie Dames, regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland. Hester Wernert mocht de prijs voor regio Noord-Holland en Flevoland op komen halen. Dominique Vleer van TOF won in de regio Noord-Brabant. Limburg en Zeeland.

De kleurrijke en gedurfde collectie van Glenn van Dijke van Headquarters viel in de prijzen in de categorie Heren regio Noord. De award voor Heren regio Zuid werd mee naar huis genomen door Francis Schroembges van Francis Hairdesign.
Zes salons waren genomineerd voor de Team Award, het team van Solo uit Alkmaar mocht de prijs in ontvangst nemen.
Tegen een uur of elf kwam voor alle genomineerde van de Hairdresser of the Year Award dan eindelijk het verlossende woord. Hester Wernet van Mogeen mag zich een jaar lang de beste kapper van 2011 noemen, vanwege het sterke totaalbeeld met eigentijdse allure.
Na een avond vol emoties kon iedereen tijdens een knallend optreden van Roel van Velzen de spanning wegdansen. Waarna Joel Geleynse een surprise act gaf, en de afterparty nog tot in de vroege uurtje door ging.

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023