Mark van Westerop Hairdresser of the Year 2014

12-05-2014

 

Zondagavond 11 mei 2014 vond de 23ste editie van het prestigieuze Coiffure Award gala plaats in de Amsterdam RAI. Een avond vol haarmode op topniveau en veel klinkende bekendheden uit mode en media om het nationale talent in hairstyling te eren. In totaal werden 13 ‘haar Oscars’ uitgereikt. Grote winnaars van de avond waren Mark van Westerop en het team van zijn salon Pro-Solo uit Alkmaar. Zij sleepten maar liefst 5 Coiffure Awards in de wacht, waaronder de meest begeerde award: Hairdresser of the Year 2014.   
De jury roemde de Hairdresser of the Year om zijn indrukwekkende kleurgebruik in zijn collectie, de geweldige mix van techniek en vorm en een totaalbeeld dat volledig in balans is en creatieve vernieuwing toont. Mark van Westerop won eerder in 2008 de Pers Award en in 2009 mocht hij de award in de categorie Heren Noord in ontvangst nemen. Dit jaar veroverde hij naast de award voor beste dameskapsels regio Noord-Holland en Flevoland opnieuw de award voor heren regio Noord en werd hij gekroond tot Hairdresser of the Year 2014. Zijn persoonlijke overwinning kreeg nog meer glans doordat zijn salon Pro-Solo uit Alkmaar de Team Award won. Daarnaast werd zijn medewerker Shanna de Krijger beloond met de Newcomer of the Year Award. Zichtbaar geëmotioneerd nam Mark van Westerop, twintig jaar na zijn eerste deelname, de award in ontvangst: “De aanhouder wint!”   Presentatrice en lifestyle deskundige Anouk Smulders was de host van de 23ste editie van de Coiffure Award. Het entertainment was van award-winning niveau: optredens werden verzorgd door de winnaars van Everybody Dance Now “The Daddies” en Miss Montreal, door Radio 538 verkozen tot beste zangeres 2014. Het Schwarzkopf Professional Academy team verzorgde o.l.v. internationaal topkapper Tyler Johnston een catwalkshow met de komende trends in haarmode: de Essential Looks The Style Tec Collection. Daarnaast toonde Agnes Westerman, Hairdresser of the Year 2013, haar visie op haarmode in een spectaculaire show getiteld “ReVISION 2.0”. Deze show bevestigde wederom het hoge niveau van creativiteit en vakmanschap waar zij om geroemd wordt.   Bekende gasten zoals Sylvana Simons, Kim Feenstra, Maik de Boer, Inge de Bruyn en Evgeniy Levchenko waren aanwezig om de kappers toe te juichen! DJ Roog sloot de avond muzikaal af met een spetterende dj-set. 
Laura van de Graaf (Event Manager Schwarzkopf Professional): “Met de Coiffure Award bieden wij de topkappers van Nederland een podium om hun vakmanschap te tonen. We delen als organisatie samen met de kappers de passie voor haar. De Coiffure Award laat de Nederlandse kappersbranche creatief groeien.” 
Corina Kuipers (Uitgever Coiffure Magazine): “De Coiffure Award is al 23 jaar het belangrijkste event voor kappers om zichzelf creatief te bewijzen. Onderscheid is het toverwoord in de kappersbranche en dat hebben de genomineerden ook dit jaar weer laten zien.“   Een overzicht van alle Coiffure Award winnaars, inclusief winnende beelden en jury rapporten is te zien op www.coiffureaward.nl.   Voor aanvullende informatie en hi-res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met schoon den boer PR via contact@schoondenboer.nl of tel. +31 20 7371695

 

Persberichten
Foto's uitreiking 2023