Winners all over the world!

21-12-2010

 

De creativiteit giert door de hoofden van de winnaars van de Coiffure Award 2010 voor de volgende collectie in 2011, maar eerst gaan ze nog met de organisatie mee naar de British
Hairdressing Awards (BHA’s) in Londen. Twee dagen creativiteit, inspiratie, heel veel lol en shoppen.

Op 31 januari 2011 zal de deadline zijn voor alle inzendingen van de Coiffure Award 2011, maar nu was het nog even tijd voor de winnaars van 2010 om zich te ontspannen en te wanen in de wereld van UK Hair. De winnaars van de Coiffure Award gaan ieder jaar met de organisatie mee naar de uitreiking en het gala van de British Hairdressing Awards in Londen. Deze avond is een enorme happening. Heel veel haar, hoogstaande creativiteit, inspiratie, delen van kennis en natuurlijk heel veel plezier; dat zijn de ingrediënten van dit geslaagde reisje. Want wie ooit bij deze uitreiking is geweest, weet dat wat er om de uitreiking heen gebeurt eigenlijk net zo interessant is. Maar voordat de winnaars deze avond zullen meemaken, worden zij opgewacht door de gids die alle nieuwe wetenswaardigheden van Londen vertelt. Zoals de branche altijd in beweging is, is deze grote wereldstad dat ook. Nieuwe shops, designers en vooral het straatbeeld is hier wat veel inspiratie biedt op het gebied van trends. De dag na de uitreiking zullen de winnaars tijd hebben om dit zelf allemaal te aanschouwen. 
Van Heathrow naar het Dorchester Hotel om daar te genieten van een traditionele ‘Afternoon Tea’. De champagne, thee, sandwiches, taartjes en scones met room zijn een waar genot voor onze winnaars en ze wanen zich even in alle ontspannenheid. 

The English way! 
Eén ding was zeker: Engelsen kunnen feesten. Ook zij leven ieder jaar toe naar dit spannende moment, net als de Nederlandse kappers. Duizenden kappers uit Engeland, Schotland en Ierland schrijven zich in voor deze onafhankelijke wedstrijd om hun talenten te meten met hun collega’s, maar vooral om mee te dingen naar één van die felbegeerde beeldjes en de eer. 
Met hele teams komen zij naar het Grosvenor House in Londen om hun genomineerden en inspirators aan te moedigen. En dat doen ze met heel veel lawaai en uitzinnig enthousiasme. De aparte categorie ‘Hairdresser of the Year’ is natuurlijk als laatste. Alle genomineerden mogen twee modellen live op het kleine podium laten zien. Daarna is het in handen van de hoofdredacteur - Jane Lewis-Orr van Hairdressers Journal - om bekend te maken wie met deze eer en award naar huis mag. Dit jaar is het Angelo Seminara geworden. Angelo is de rechterhand van Trevor Sorbie, werkt backstage bij vele Fashion Weeks, doet het haar voor diverse grote bekende glossy’s, maar is bovenal een echt vakman. 
Tijdens zijn korte show van twee modellen liet hij een timide kant zien van entertainment. Op de muziek van Nouveau Vague liepen twee modellen waarvan één het haar droeg in een up do met vlechten en gouddraad en de ander een re-style kreeg door het andere model. Waardoor de coupe veranderde in een up do. 

Party after party 
Na de uitreikingen gaan de Engelsen volledig in party-modus en vieren ze hun vak zoals alleen kappers dit kunnen. De dag na de uitreikingen is er nog heel even tijd om Londen te verkennen, grote tassen vol te shoppen en een hapje te doen voordat het vliegtuig weer naar Amsterdam vertrekt en ook deze winnaars zich buigen over hun nieuwe inzendingen voor de Coiffure Award 2011. Meer zien en lezen over de BHA’s? www.hji.co.uk

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023