Uitslag British Hairdressing Awards

08-12-2009

 

Het is iets waar je als kapper van droomt, maar zeker geen rekening mee houdt: twee keer achter elkaar Hairdresser of the Year worden. De Engelse kapper Akin Konizi overkwam dit tijdens de uitreiking van de British Hairdressing Awards. Samen met onze winnaars van de Coiffure Award 2009 waren wij getuige van de unieke prestatie.

Als cadeau voor de categoriewinnaars van de Coiffure Award 2009 ging de organisatie van de Coiffure Award samen met hen naar het uitreikingsgala van de British Hairdressing Awards. Met windkracht 9 vertrokken zij met het vliegtuig naar één van de haarmekka’s: Londen. De city staat al een tijd aan top als het gaat om innovatie op het gebied van de haarmode. Maar zoals meerdere Engelse kappers al aangaven: zij vinden juist dat de Nederlandse kappers aan de top staan. Leuk!

Űberstylish
Om een Engelse traditie in ere te houden, werden de winnaars getrakteerd op een Afternoon Tea (High Tea is later dan 17:00). De vertrouwde locatie in de Dorchester werd dit keer ingeruild voor het hippe en überstylishe Berkley’s. Hier werd genoten van een ‘Fashionista’s Afternoon Tea’ in pret-à-porter stijl. Dat wil zeggen dat het servies van modeontwerper Phill Smith is, de bonbons gemaakt zijn aan de hand van de laatste eyecatchers op de catwalk en alle hapjes geïnspireerd zijn op de laatste modetrends. De Vuitton-tasjes smaakten heerlijk! Na de ontspannende middag was het tijd om snel ons klaar te maken voor de grote uitreiking van de awards. De kappers konden met eigen ogen zien en meemaken welke collecties waren genomineerd en welke iconen door de hallen liepen van het grote Grosvenor Hotel. De reacties op de genomineerde collecties waren wisselend. Niet alles viel in de smaak en er werd kritisch geanalyseerd waarom welke collectie wel en welke geen potentie hadden. De grote favoriet bij de Nederlandse kappers in de categorie Hairdresser of the Year was Angelo Seminara. Met zijn bijzondere collectie was hij dan ook één van de grote kanshebbers, maar het was de Engelsman Akin Konizi die dit jaar weer de titel in ontvangst mocht nemen. Met zijn op de jaren tachtig geïnspireerde collectie wist hij de branche, de jury en de overige kappers te overtuigen van zijn talenten.
“Je kunt en mag er niet vanuit gaan dat je deze titel twee keer achter elkaar wint. Ik heb het niet eens gehoopt omdat ik er van overtuigd was dat Angelo hem zou winnen. Toen ik mijn naam hoorde, dacht ik eerst dat het een grapje was! Natuurlijk ben ik heel erg blij, maar ik had het zeker niet erg gevonden als iemand anders deze titel had gewonnen. We gaan dit jaar weer volop aan de slag om te laten zien dat mijn team en ik deze titel waard zijn”, aldus de winnaar, die al snel de stilte opzocht in de lobby van het hotel.

Knalfeest
Een awarduitreiking is niet compleet zonder een knalfeest en dat is iets waar de Engelsen zeker om bekend staan. Toen alle spanningen waren weggevallen en alle emoties iets waren gezakt, ging het dak er af en dansten de kappers tot in de vroege uurtjes.
Onze winnaars waren al vroeg uit de veren om te genieten van een lange shopdag in Londen. Naast de Topshop en de GAP was nu ook de nieuwe pilotstore van het Amerikaanse lifestylemerk Abercrombie & Fitch een leuke trekker voor de zintuigen. Maar helaas kwam er aan de London Experience ook een einde en vertrokken we met één van de laatste vluchten naar Amsterdam. Op naar de volgende keer!

De winnaars van de British Hairdressing Awards:
British Hairdresser of the Year 2009 – Akin Konizi, hob salons
Avant Garde Hairdresser of the Year – Darren Ambrose, D&J Ambrose, Middlesex
Men’s Hairdresser of the Year – Desmond Murray, Atherton Cox, London Afro Hairdresser of the Year – Michelle Thompson, Francesco Group Advanced Academy, Stafford Artistic Team of the Year – hob salons, London
Newcomer of the Year – Shaun Hall, Mark Leeson Hair Body & Mind, Mansfield Schwarzkopf Professional British Colour Technician of the Year – Chris Williams, Rush London, Croydon London Hairdresser of the Year – Darren Bain, hob salons, London
Southern Hairdresser of the Year – Leo Bancroft, Leo Bancroft, Weybridge
Eastern Hairdresser of the Year – Terri Kay, Mark Leeson Hair Body & Mind, Mansfield Midlands Hairdresser of the Year – James Whyte, Soul Hair, Chester North Eastern Hairdresser of the Year – Susan Hall, Reds Hair & Beauty, Sunderland North Western Hairdresser of the Year – Sharon Peake, Ethos, Manchester Wales & South West Hairdresser of the Year – Ken Picton, Ken Picton, Cardiff Bay Scottish Hairdresser of the Year – Janer Stewart, Angels, Aberdeen Northern Ireland Hairdresser of the Year – Kevin Kahan, Kevin Kahan, Bangor


 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023