Kick Off!

08-10-2009

 

Het afgelopen Coiffure Award Gala staat nog in ons geheugen gegrift, maar de officiële start voor 2010 is alweer op maandag 14 september geweest. Tijdens de Kick Off-middag in de academie van Schwarzkopf te Werkendam, kwamen winnaars, experts en heel veel nieuwe jonge kappers om informatie in te winnen over de aankomende Coiffure Award. En wat was het een succes!

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Dat dachten veel jonge kappers toen zij de reis maakten naar de Coiffure Award Kick Off. De Coiffure Award start officieel met een informatiemiddag. Laura van de Graaf (event manager Schwarzkopf) informeerde de aanwezigen over het reglement en alle bijzondere activiteiten die bij de Coiffure Award horen. Myra Seuren (Award-winnares) gaf een duidelijk presentatie over het tot stand komen van haar winnende collectie. Myra vertelde bijvoorbeeld dat een collectie op de set kan veranderen van datgene wat je in je hoofd had. Zo had zij drie dagen staan knippen op het perfecte kapsel, maar dat werkte niet in haar collectie. “Na drie dagen ploeteren op dat ene kapsel moest ik het roer omgooien. Het paste gewoon niet bij de rest en ik moest mijn plan aanpassen. Ik adviseer ook alle deelnemers om zo vroeg mogelijk te beginnen aan een collectie. Dan heb je de tijd om de meest perfecte collectie te maken”, aldus Myra.

Glenn van Dijke, Award-winnaar Press, verzorgde samen met topfotograaf Hans Mooyer een live shoot. Op nog geen vierkante twee meter oppervlakte lieten zij zien waar je als kapper aan moet denken als je jouw collectie gaat fotograferen. Waar moet je op letten? Welk licht gebruik je? Wat wil je laten zien? Op al deze vragen gaven zij antwoord. Na de presentaties kon men met vragen stellen aan de aanwezige winnaars en de Coiffure Award-experts. Dit zijn fotografen die vaak genomineerd beeld hebben gefotografeerd of juryleden van de afgelopen editie. Kappers die hun ingestuurde collectie kwamen ophalen, konden nog even één op één met de juryleden praten om na te vragen waarom hun serie niet genomineerd was. Al hun vragen werden beantwoord zodat zij in 2010 een kans maken om in de lijst van genomineerden te komen, of misschien wel te winnen!

Schrijf je nu in voor de Coiffure Award 2010. De sluiting is 31 januari 2010.

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023