And the winner is..Verrassende ontknoping British Hairdressing Awards

07-01-2009

 

Al 24 jaar worden de British Hairdressing Awards uitgereikt in Londen en de winnaars van de Coiffure Award zijn hierbij altijd aanwezig. Dit jaar zaten onze kappers tussen de grote internationale iconen in! Aan de rechterkant: Trevor Sorbie, ervoor: Antoinette Beenders en achter: Angelo Seminara. “Ik voel me als een vis in het water”, was dan ook één van de reacties. De avond sloot af met een bijzonder verrassende winnaar. Een verslag van een spraakmakende avond.

Onze eigen hairdressing awards, de Coiffure Award, bestaan dit jaar 18 jaar. Dat maakt ons in Europa uniek. We hebben, na Engeland, de langste traditie als het gaat om een onafhankelijke kappersaward. Dat het winnen van één van deze awards bijzonder is, weten we dus als geen ander.
Het meemaken van de British Hairdressing Awards is één van de cadeaus voor onze winnaars. Na een heerlijk uitgebreide high tea in het Dorchester Hotel worden de kappers begeleid naar het gala-event. Sinds jaar en dag worden de BHA’s uitgereikt in het Grosvenor House in Londen. Drieduizend bezoekers zijn hier verdeeld over een balzaal, diverse congreskamers en andere zalen. Uitgedost in de meest bijzondere kledingcreaties treden de Engelse kappers de klassieke zaal binnen. Zoals bij ons is ook hier de spanning voelbaar. Iedereen loopt nog druk in de rondte, wanneer Jayne Lewis-Orr, hoofdredacteur Hairdressers Journal, het podium betreedt. Met een motivational speech over de awards en het belang van de prijzen voor kappersindustrie, is hiermee de officiële aftrap gegeven.

And the winner is…
De avond is iets anders ingedeeld als de Coiffure Award. Hier starten de aanwezigen met een lang diner, waarna de plechtigheid plaatsvindt. Graham Northon, presentator van een hilarische talkshow, nam voor de tweede keer de honneurs waar om de avond aan elkaar te praten. Mica Paris, een bekende artieste uit de jaren negentig, zorgde voor een muzikaal intermezzo. Op een groot scherm worden de meest fantastische haarmodecollecties getoond en alle winnaars van de categorieën benoemd.
Akin Konizi is de verrassende Hairdresser of the Year 2008. Nog geen vijf uur ervoor zat Coiffure nog heel relaxt met hem te babbelen in een vliegtuig van Lissabon naar Londen. Op de vraag of hij nerveus was, antwoordde hij: “Ach, je hebt het niet in de hand. Mocht ik dit jaar niet winnen, dan gaan we er volgend jaar net zo hard tegenaan als dit jaar.”

Shoppen
De avond werd als vanouds afgesloten met een groot feest in de balzaal van het hotel, waar een DJ zijn draaikunsten vertoonde op de draaitafels. Menig kapper laat zich tijdens deze avond gaan, maar wel met in het achterhoofd dat er de volgende dag wellicht gewerkt moet worden in de salon!
Onze winnaars hielden het vroeg voor gezien. De volgende dag stond er nog een uitgebreide middag shoppen in de planning. En om de vijf uur shoptijd volledig te benutten, gingen de kappers er al vroeg opuit. Aan de grote tassen en de glimlachen op de gezichten te zien, waren het twee zeer geslaagde dagen.

De winnaars van de British Hairdressing Awards 2008:
British Hairdresser of the Year 2008 – Akin Konizi
Avant Garde Hairdresser of the Year – James Rowe, Kontakt, London
Men’s Hairdresser of the Year – Jamie Stevens, Errol Douglas, London
Afro Hairdresser of the Year – Claire Rothstein, Bloww, London
Artistic Team of the Year – hob Salons, London
Newcomer of the Year – Victoria Nebbett, Monroe Hairdressing, Leatherhead
Schwarzkopf Professional British Colour Technician of the Year – Christel Lundqvist, hob Salons, London
London Hairdresser of the Year - Cos Sakkas, Toni & Guy, London
Southern Hairdresser of the Year - Rae Palmer, Rae Palmer, Southsea
Eastern Hairdresser of the Year – Terri Kay, Mark Lesson Hair, Body & Mind. Mansfield
Midlands Hairdresser of the Year – Emma Steven, Lisa Shepherd Salons, Sutton Coldfield
North Eastern Hairdresser of the Year – Paul Ferguson, Hooker & Young, Gosforth
North Western Hairdresser of the Year – Sharon Peake, Ethos, Manchester
Wales & South West Hairdresser of the Year – Scott Smurthwaite, Cream, Gloucestershire
Scottish Hairdresser of the Year - Tracey Devine, Angels, Aberdeen
Northern Ireland Hairdresser of the Year – Keith Kane, Keith Kane Hair International, Carryduff

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023