Spannende ontknoping van Coiffure Award 2007

24-05-2007

 

Het was weer dringen bij de rode loper van Studio 21. Hoewel Coiffure en Schwarzkopf Professional dit jaar geen jubileum vierden met de zestiende editie van de Coiffure Award, was het evenement in een mum van tijd uitverkocht. De lijst met BN’ers bleek langer dan ooit en niet eerder was er zoveel pers aanwezig. De genomineerde kappers en andere belangrijke namen in de Nederlandse kappersbranche hadden dit jaar extra hun best gedaan om er op en top feestelijk uit te zien. Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig om er een knallende avond van te maken. Een verslag!

Haarmodeshow
Dat haarmode steeds meer een vertaling is van de laatste trends van de catwalk, liet Schwarzkopf Professional zien met hun Essential Looks show. Vier interpretaties van belangrijke modethema’s passeerden in rap tempo de revue: van futuristisch tot kleurrijk en van minimalistisch tot sensueel. De modellen waren prachtig gestyled en het haar varieerde van zeer draagbaar tot extravagante up do’s.

Show Berni Ottjes

Vorig jaar won Berni Ottjes de felbegeerde titel van Hairdresser of the Year en daarom mocht hij nu een wervelende haarshow geven. De presentatie was verdeeld over drie blokken; Masculine, Feminine en Avant Garde. Van stoere, mannelijke modellen met mooi, natuurlijk haar tot verleidelijke, ultravrouwelijke coupes in combinatie met een goudkleurige styling. Daarnaast toonde Berni Ottjes een meer theatrale lijn met avant-gardistische coupes, clowneske make-up en oosters aandoende gewaden. Op de achtergrond stonden drie creaturen op stelten van drie meter hoog om de sfeer extra te benadrukken. Een indrukwekkende show!

Vakmanschap
Avant Garde was de allereerste categorie waarin een Coiffure Award werd uitgereikt. Een dolgelukkige Hester Wernert van Mogeen in Amsterdam mocht de prijs uit handen van ontwerpster Judith Osborn in ontvangst nemen. In het juryrapport werd haar collectie “pure avant-garde” genoemd, “met een sprookjesachtige uitstraling en vakmanschap”.
Voor de uitreiking van de Pers Award werd Hester opnieuw op het podium geroepen. “Deze award komt net als de andere in mijn nieuwe salon te staan”, was de reactie van de kapster.
Henkjan Smits mocht het podium met Gordon delen voor de aankondiging van de Newcomer of the Year. Bij de bekendmaking van de winnaar, Milad Gebrael van B in Amersfoort, barstte er een enorm gejuich los in de zaal.
De award voor de Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year ging naar Laura de Schepper van Burny’s in Hulst. Haar inzending met subtiele kleurnuances viel erg bij de jury in de smaak, omdat deze “de coupe sterk accentueren”.
Maar liefst 24 genomineerden waren er voor de Consumer Award, de enige echte consumentenprijs voor de beste kapper van Nederland. Een record aantal mensen, meer dan 10.000 in totaal, had hun stem uitgebracht via de coiffure award-website en via media-partners als De Telegraaf, SBS6 en Fashion.nl. Joyce Vijverberg van Groesbeek uit Pijnacker won uiteindelijk de nek-aan-nekrace en ontving het beeldje uit handen van een hoogzwangere Fiona Hering.

Eerste deelname
Het niveau van de inzendingen voor de Dames- en Herencategorieën was dit jaar bijzonder hoog. Agnes Westerman van Twins Hair & Beauty uit Dalen ging met de award in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel naar huis. Haar damesserie gooide hoge ogen vanwege “het prachtige kleurgebruik en de spannende en dramatische fotografie”.
Marleen Bosman, van Kuypers Haarmode in Lichtenvoorde, mocht de Damesaward voor de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland in ontvangst nemen. Net als Ilham Mestour, de winnaar in de regio Noord-Holland en Flevoland, deed ze voor het eerst aan de Coiffure Award mee.
De award in de regio Noord-Brabant, Limburg en Zeeland ging naar Berni Ottjes, de Hairdresser of the Year 2006. De kapper toonde zich blij verrast met de prijs. “De concurrentie was dit jaar bijzonder sterk.“
Jeffrey Janssen was vier keer genomineerd voor een Coiffure Award en was zichtbaar opgelucht dat hij toch met een beeldje naar huis kon gaan. Zijn zwart-wit collectie in de categorie Heren Noord won vanwege de “stoere, mannelijke uitstraling en de mooie, gevarieerde styling.”
Laura de Schepper mocht voor de tweede keer die avond het podium beklimmen om de award in de categorie Heren Zuid in ontvangst te nemen. Ook haar winnende mannenserie was in zwart-wit geschoten en kenmerkte zich volgens de jury door “de duidelijke, eigen sfeer”. Burny’s viel dit jaar maar liefst vier keer in de prijzen, want de salon sleepte ook de Team Award in de wacht.

And the winner is….
De uitreiking van dé prijs der prijzen, die van Hairdresser of the Year 2007, bleef tot het allerlaatste moment spannend. Toen de naam van Ilham Mestour werd genoemd, ging er een golf van blijdschap door de zaal. Zichtbaar geëmotioneerd nam Mestour de prijs in ontvangst. De Nederlandse en Engelse jury kende haar de titel toe vanwege “de sterke collectie met puur haar als essentie. De fantastische variatie in haarstructuren geeft een sterk totaalbeeld”, aldus het lovende juryrapport. De kersverse Hairdresser of the Year mocht niet alleen een Coiffure Award in ontvangst nemen. Mestour won ook een heerlijke reis naar Brazilië, die ter beschikking werd gesteld door GoBest. Ook de bezoekers gingen niet met lege handen naar huis. Onder de aanwezigen werd een trip naar Turkije verloot en iedereen ontving een giftset van het professionele huidverzorgingmerk Dermalogica. Ook de goodie bag was dit jaar goed gevuld: naast haarproducten van Schwarzkopf Professional bevatte de tas tevens de nieuwe, gerestylede LOOKS.

Een tropisch tintje
Na het officiële gedeelte van de avond was het tijd voor een feestje! In de lounge van Studio 21 stonden Hans en Candy Dulfer met een band een swingend optreden weg te geven. DJ La Ona, welbekend om haar Latinhouse invloeden en haar optredens tijdens het Symphonica in Rosso concert van Marco Borsato, kon deze opzwepende muziek feilloos oppakken. Om twee uur was het feest dan toch echt afgelopen en gingen de laatste kappers terug naar huis. Op naar de Coiffure Award 2008!

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023