MONIQUE VAN BAAL VAN HAIRDESIGN D’ARCADE UIT ZEIST IS DE NIEUWE WINNAAR AVANT GARDE AWARD 2022

13-07-2022

 

 

Vanavond heeft Monique van Baal van Hairdesign d’Arcade uit Zeist de Avant Garde Award 2022 overhandigd gekregen. Zij is de nieuwe winnaar in deze categorie van de Coiffure Award, nadat Bob Jansen zijn collectie vorige week heeft teruggetrokken.

 

Monique kreeg de award in haar eigen salon overhandigd door Laura van de Graaf (Event Manager Coiffure Award) en Marjon Stamsnijder (General Manager Schwarzkopf Professional). Ze was eerst tweede in de categorie Avant Garde en wint nu dus de hoofdprijs met haar artistieke collectie. Het juryrapport van haar collectie luidt:

”Vooruitstrevend, uitdagend, innoverend, adembenemend verrassend maar bovenal absoluut couture. Een ander niveau. De toekomst van Avant Garde ten top. Stunning!”

 

Bob Jansen heeft zijn Avant Garde collectie vorige week teruggetrokken, nadat bekend was geworden dat zijn foto’s te veel gelijkenis vertoonden met bestaand werk. “Volgens het Coiffure Award reglement artikel 11.2 is het namaken van een kapsel van een reeds gepubliceerde foto of andere drager van beelden niet toegestaan. Om deze reden heeft de organisatie van de Coiffure Award Bob Jansen hiermee geconfronteerd en hem om een uitleg gevraagd”, aldus Laura van de Graaf.

 

“Achteraf heeft Bob vastgesteld dat zijn inzending inderdaad te veel gelijkenis heeft met eerder gepubliceerde foto’s, die via het moodboard als inspiratie dienden. De organisatie van de Coiffure Award hecht veel belang aan de integriteit van de competitie, die zorgvuldig wordt bewaakt. We zijn blij dat Bob dat belang inziet en we respecteren zijn besluit om de award terug te geven.”

 

De 2e plaats is toegekend aan Hester Eisenga van Capaldi Kappers uit Leeuwarden en de 3e plaats aan Mark van Westerop van Pro-Solo uit Alkmaar.

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023