Report Coiffure Award winnaarsreis

31-01-2022

 

 

VERRASSENDE ONTKNOPING BRITISH HAIRDRESSING AWARDS

 

Omdat de Britse en Nederlandse ‘Oscars van de haarindustrie’ al jaren op een bijzondere manier aan elkaar verbonden zijn, gaan de winnaars van de Coiffure Award traditiegetrouw naar de uitreiking van de British Hairdressing Awards. Het gala-event maakt deel uit van de winnaarsreis, die Schwarzkopf Professional voor de kappers organiseert.

 

Een beetje onwennig is het wel, de aankomst bij de British Hairdressing Awards in het statige Grosvenor House aan Park Lane. Terwijl Nederland een paar dagen ervoor in een ‘avondlockdown’ is gegaan, kan het jaarlijkse galadiner en de bijbehorende afterparty aan de andere kant van het Kanaal gewoon doorgaan. Weliswaar met een strenge 3G-check aan de deur, maar toch. De organisatie is er alles aan gelegen om de 37ste editie live te organiseren, na een digitale stream van vorig jaar. Uit alles blijkt dat de Britse haarindustrie er met smart naar uit heeft gekeken. Iedereen heeft uitgepakt met zijn of haar galalook en de sfeer zit er vanaf het eerste moment goed in. Het zijn dan ook bijzonder lastige jaren geweest, na een aantal pittige lockdowns, waarin salons voor lange tijd gesloten waren. Het resulteert wel in een enorme saamhorigheid tussen kappers onderling, wat blijkt uit menig dankwoord dat die avond wordt uitgesproken en de staande ovaties bij elke winnaar. Het is duidelijk te zien dat iedereen het heerlijk vond om weer te kunnen creëren, om collecties te kunnen schieten. Het niveau van de nominaties is vrijwel zonder uitzondering hoog. Een aantal inzendingen springt eruit, zoals die van EGO Hair Design, die drie keer op het podium staat. Ook de collectie van de winnaar van de Avant Garde Hairdresser of the Year award, Sylvestre Finold, is spectaculair. Rick Roberts ontvangt wederom de award voor Afro Hairdresser of the Year en krijgt een staande ovatie van het publiek. En terecht: zijn foto’s spatten werkelijk van het scherm af. Mooi is ook het dankwoord van de winnaar in de categorie International Collection of the Year, de Rus Pavel Okhapkin. Zichtbaar ontdaan vertelt hij hoeveel moeite het heeft gekost om – met alle maatregelen – naar Londen te kunnen komen. En vooral ook hoeveel het voor hem betekent om hier, met de kappers die hij al jaren zo ontzettend bewondert, op het podium te kunnen staan. De finale van de British Hairdressing Awards is uiterst spannend. Robert Eaton zet een sterke show neer met de twee ‘silver hair’ modellen uit zijn bijzondere collectie, die een ode blijkt aan de diversiteit van vrouwen. Hij mag uiteindelijk de felbegeerde Hairdresser of the Year award in ontvangst nemen.

 

HJ’S BRITISH HAIRDRESSING AWARDS 2021 Specialist Category Winners: • British Hairdresser of the Year: Robert Eaton, Russell Eaton • Afro Hairdresser of the Year: Rick Roberts, Rick Roberts Hair • Artistic Team of the Year: EGO Hair Design • Avant Garde Hairdresser of the Year: Sylvestre Finold, Toni&Guy Wimbledon • Men’s Hairdresser of the Year: Caroline Sanderson & Barry Lachlan, EGO Hair Design • Newcomer of the Year: Abbie Johnson, Mark Leeson • Schwarzkopf Professional British Colour Technician of the Year: Siobhan Haug, Toni&Guy • Trend Image of the Year: Sharon Malcolm, Sharon Malcolm Hairdressing • International Collection of the Year: Pavel Okhapkin, Fashion Hair Studio.

 

 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023