Coiffure Award uitreiking op 12 september

18-02-2021

 

Al bijna een jaar hebben we te maken met de wereldwijde pandemie, Covid-19 is nog altijd niet onder controle. Onze branche wordt hard geraakt; de kapsalons zijn inmiddels alweer wekenlang gesloten, wat grote gevolgen heeft. Ook evenementen zijn niet toegestaan, maar eigenlijk staat ons hoofd daar momenteel ook helemaal niet naar.

 

Natuurlijk werd al vanaf het vorig voorjaar reikhalzend uitgekeken naar de ontknoping van de 29ste editie van de Coiffure Award. Het gala met de bekendmaking van de winnaars zou initieel op zondag 19 april 2020 in Studio21 Hilversum plaatsvinden. Maar destijds heeft de onzekere situatie rondom het coronavirus de organisatie al doen besluiten dit te verzetten naar september 2020. In de aanloop daar naartoe bleek dat helemaal nog niet mogelijk en werd besloten om de uitreiking naar 18 april 2021 door te schuiven. Wie had toen kunnen bedenken dat we nu nog altijd in lockdown zouden zitten? Wij eerlijk gezegd niet.

 

Nu april steeds dichterbij komt moeten we een besluit nemen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat er op die datum een gala plaats zal kunnen vinden. Dus de enige optie zou dan zijn om een digitale uitreiking te organiseren. Dat zou kunnen, maar wij denken dat de kappers momenteel wel iets anders aan hun hoofd hebben. De zorgen zijn groot, dat beseffen wij als geen ander. Daarom hebben wij besloten de uitreiking van de Coiffure Awards opnieuw uit te stellen. De nieuwe en definitieve datum is zondagavond 12 september 2021.

 

Laura van de Graaf namens de Coiffure Award organisatie: “Wat hadden we graag de winnaars van de Coiffure Awards op zondag 18 april 2021 bekend gemaakt. We hebben besloten het nog één keer te verzetten. Door uitstel maken we de kans op het organiseren van een gala zo groot mogelijk. We zetten een stip op de horizon en hebben nu iets om echt naar uit te kijken. Je kan je de bekendmaking van de winnaars zonder publiek heel moeilijk voorstellen. Dat zal echt een van de laatste opties zijn. Als het niet anders kan, kan het niet anders. Maar het doel is om toch een gala te organiseren, waarbij we de genomineerden eer aandoen. Zij hebben zelf ook niets liever dan een uitreiking met z’n allen. We moeten realistisch blijven, niemand weet of het komende september helemaal door kan gaan zoals we nu bedacht hebben. Toch hebben we er vertrouwen in dat we er hoe dan ook een fantastisch feest van gaan maken.”

 

De spanning blijft, wie mogen die felbegeerde Coiffure Awards in ontvangst nemen? Ieders onzekerheid en geduld wordt nog een tijdje langer op de proef gesteld. En de winnaars van afgelopen jaar behouden hun titel tot de nieuwe winnaars bekend worden gemaakt. Het vuurtje rondom de Coiffure Award wordt brandend gehouden. De hoop is dat de verspreiding van het virus tot stilstand zal komen zodat het normale leven zoals wij dat kennen weer hervat kan worden. Blijf sterk en vooral gezond!

 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023