Interview met Arjan Bevers

04-05-2020

 

 

“HET BLIJFT BIJZONDER DAT ANDEREN NU 

TEGEN MIJ OPKIJKEN” 

 

IETS MINDER DAN EEN JAAR GELEDEN WERD ARJAN BEVERs op het Coiffure Award gala UITGEROEPEN TOT HAIRDRESSER OF THE YEAR. Sindsdien is er veel veranderd, toch is hij dezelfde persoon gebleven. “Ik ben nog steeds gewoon Arjan en doe als kapper in de basis hetzelfde werk. Maar de mensen om je heen kijken wel anders naar je.” Met Coiffure blikt hij terug op een druk en bijzonder jaar. 

 

“Het was fijn dat ik het allemaal al een keer eerder meegemaakt had, het winnen van de Hairdresser of the Year award. Ik wist wat er allemaal op me af zou komen. In 2015 was dat tamelijk overwhelming. Nu wist ik: je rol wordt anders. Ik vind het wel grappig als mensen na een show met mij op de foto willen. Ik had vroeger ook mijn helden, mensen waar ik tegen opkeek. Toch blijft het bijzonder dat mensen dat nu bij mij hebben. Het voelt soms best raar.
Het jaar is achteraf gezien best een rollercoaster geweest. Hoogtepunten waren voor mij de show die ik voor Schwarzkopf Professional in Brussel heb gegeven en de grote campagne die ik voor een nieuwe kleuring ben gaan doen. Het was de eerste keer dat ik zo’n rol heb gekregen. Het is apart om mijn looks en mijn gezicht op het marketingmateriaal en in de bijbehorende video’s te zien. 

 

Lastige momenten waren er ook. In het najaar was de balans tussen werk en privé bij mij wel een beetje zoek. Ik had ontzettend veel gereisd en kreeg van mijn kinderen te horen dat ik altijd weg was. Dat wil je niet, dat moet ik beter bewaken. Anderzijds vind ik mijn werk ook ontzettend leuk, dat maakt het lastig. Ik heb gemerkt dat er een verschil zit tussen het inplannen van afspraken en de realiteit. Dat het op papier best mogelijk is om op maandag een show te geven en op dinsdag naar het buitenland te vertrekken, maar dat het in de praktijk niet lekker werkt. Complicerende factor in het najaar was ook de verbouwing van de salon. Rond de kerst merkte ik dat ik mezelf voorbij aan het lopen was en minder van het werk kon genieten. Gelukkig kon ik in januari wat gas terugnemen en weer opladen.


De eerste keer dat ik Hairdresser of the Year werd, kreeg ik enorm veel last van de druk die ik mezelf oplegde bij het maken van nieuwe collecties. Dat ging nu een stuk beter. Ik heb heel lekker aan de nieuwe damesserie gewerkt en
kijk er met een goed gevoel op terug. De concurrentie is stevig: het niveau is ontzettend hoog dit jaar. Maar ik kijk er zo naar: als je wint in dit speelveld, dan is de prijs ook heel wat waard. Ik kijk ontzettend uit naar de show die ik tijdens het Coiffure Award gala mag geven. Het zal heel persoonlijk worden: ik mag laten zien wat ik zelf leuk en mooi vind. Dat is bijzonder, want meestal werk je uit opdracht of zijn er bepaalde restricties. Ik zal zowel dames- als herenlooks laten zien en ik heb twee guest hairdressers uitgenodigd. Ik wil mensen even meenemen in een andere wereld en laten genieten van wat ze zien. Als dat lukt, is mijn opzet geslaagd. Wat ik de nieuwe Hairdresser of the Year wil meegeven? Doe alleen opdrachten met mensen en merken waar jij een goed gevoel bij hebt. Ik geloof dat je alleen dan honderd procent kunt geven en het beste van jezelf kunt laten zien. Een goede energie tussen mensen leidt tot betere resultaten.” 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023