Bianca van Zwieten blikt terug op Victoriaans sprookje

04-05-2020

 

VORIG JAAR MOCHT BIANCA VAN ZWIETEN EEN GROTE SHOW GEVEN OP HET HOOFDPODIUM VAN DE COIFFURE AWARD. Het werd een geweldig spektakel met looks die geïnspireerd waren op het boek en de latere film Vanity Fair: Victoriaans, overdadig en tegelijkertijd modern door het gebruik van poppy pastellen. VOOR DE FOTOSHOOT – die na afloop van de show plaatsvond – KOOS BIANCA HAAR FAVORIETE LOOKS. 

 

HOE KIJK JE TERUG OP DE SHOW VAN VORIG JAAR?
“Ik wil het nog wel een keer doen! Zo’n show voor de Coiffure Award is heel veel werk, maar het is zó bijzonder. Iedereen uit de industrie is er, en je mag doen wat je wilt. Die creatieve vrijheid, dat is echt tof! Waar ik het meest trots op ben, is dat het op die avond allemaal heel goed bij elkaar kwam. We hebben er met het Creative Team van Sjenkels lang en intensief aan gewerkt. Het was pittig, maar toch voelde het niet zo. We wilden mensen meenemen in een andere wereld en dat is gelukt.” 

 

WAT WAS JOUW HOOGTEPUNT IN HET JAAR DAT JE HAIRDRESSER OF THE YEAR WAS?

“Die show. Ja, echt waar. Ik heb natuurlijke heel veel leuke en mooie dingen meegemaakt in dat jaar, maar dit was echt mijn hoogtepunt. Daarom doe ik nog steeds mee: om die show nog een keer te mogen doen!” 

 

WELKE TIP WIL JE DE NIEUWE HAIRDRESSER OF THE YEAR MEEGEVEN?
“Geniet vooral van je tijd als Hairdresser of the Year! Je hebt de kans om anderen te inspireren en dat is ontzettend leuk. Maar er komt ook heel veel op je af: wat je mag doen, waar je voor gevraagd wordt. Mijn tip: kies wat bij je past als haarstylist, doe niet alles. Ik kreeg die tip overigens van Mark van Westerop, en ik heb er echt naar geluisterd.” 

 

“WE WILDEN MENSEN MEENEMEN IN EEN ANDERE WERELD EN DAT IS GELUKT.”

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023