Interview met visagist Mireille Bevers-Brunt

12-01-2020

 

“EEN KAPSEL ZONDER GOEDE STYLING EN MAKE-UP IS VOOR MIJ NIET COMPLEET” 

Wie nooit op het Coiffure Award podium staat, maar wel al vele malen dé visagist is geweest van winnende collecties, is Mireille Bevers-Brunt. De vrouw van Hairdresser of the Year 2019 Arjan Bevers hoeft niet zo nodig in de spotlights te staan. “ARJAN GENIET ERVAN, MAAR IK VIND HET HEERLIJK ACHTER DE SCHERMEN.” 

 

Mireille is de vaste visagist van alle Avanti-kappers en mede-eigenaar van Avanti Kappers in Helmond. Al jaren werkt ze samen met Arjan. “Het is geweldig dat we met het team al zoveel succes hebben behaald. En dat ik niet op het podium sta, vind ik helemaal prima.” Mireille en Arjan werken al ruim tien jaar samen. De vonk tussen de twee sprong over op de set in 2003, nadat Arjan haar als model had gevraagd voor een Coiffure Award shoot. “Ik vind het heel erg leuk om met Arjan te werken. Je bent veel samen, doet samen ideeën op en inspireert elkaar.” Uiteraard botst het ook wel eens tussen de twee op de werkvloer. “Net als thuis, zoals bij elk ander stel. Dan knalt het even, maar dat is niet erg.” 

 

PERFECTIONISME

Mireille is heel perfectionistisch. “Arjan heeft me in de loop der jaren wel relaxter gemaakt. ‘Het komt wel goed’, heb ik van hem geleerd. Door mijn perfectionisme kon ik er bijvoorbeeld voorheen heel erg van balen dat Arjan pas heel laat een moodboard maakte. Dan moest ik hem echt achter zijn broek aan zitten. Dat gaat tegenwoordig gelukkig steeds beter. Wat dat betreft heeft hij ook wel wat van mij geleerd.” Momenteel is Mireille erg druk met de voorbereidingen voor de Coiffure Award 2020. “We zitten middenin het proces en de shoots. Ik zoek mijn inspiratie overal: bladen, internet, Instagram, op vakantie, in het bos, als ik de hond uitlaat of als ik de etalages in de stad bekijk.” Op Instagram ziet de Brabantse vooral ook voorbeelden die ze niet mooi vindt. “De vele lagen geshapete make-up; daar hou ik niet van. Ik vind het juist mooi als je de huid nog goed ziet. Ook fotografen kunnen dat erg waarderen, weet ik.” Wel is Mireille blij dat de rol van visagie in de kapperswereld steeds prominenter wordt. “Het moet alleen niet de boventoon gaan voeren. Het is het belangrijkste dat de make-up bij het concept past. Zo kan het ook heel mooi en krachtig zijn om weinig make-up te gebruiken.” 

 

CREATIVITEIT

Op de opleiding leerde Mireille altijd een alternatief achter de hand te hebben, mocht ze ooit haar make-upkoffer kwijtraken. “Dat maakt je creatief. Ik werk dan ook graag met andere materialen dan alleen met commerciële make-up. Ik kan bijvoorbeeld helemaal losgaan met een sneeuwspuitbus die je normaal alleen rond kerst gebruikt.” Voor de winnende collectie van Arjan gebruikte Mireille het afgelopen jaar stoepkrijt. “Op locatie maakte ik poeder van de welbekende staafjes.” Het zorgde – ook in deze collectie – voor een compleet plaatje. En dat is juist de rol die visagie volgens Mireille inneemt. “Het kapsel, de styling, de make-up... het moet elkaar versterken. Een kapsel zonder goede styling en make-up is voor mij niet compleet. Het is zo tof om te zien dat het hele plaatje klopt als alles bij elkaar komt.” 

 

VERTROUWEN

Avanti Kappers doet volgend jaar tijdens de Coiffure Award met verschillende kappers mee. Voor alle modellen verzorgt Mireille de visagie. “Arjan laat me daarin helemaal vrij. Daarentegen bemoei ik me eigenlijk met alles”, vertelt Mireille lachend. “Ik weet dat mijn mening gewaardeerd wordt. Ik kijk er als visagist toch weer heel anders tegenaan dan een kapper. Of Arjan zich ook met mijn werk bemoeit? Dat mag best, maar dat doet hij niet. Hij vertrouwt me blind.” 

 

Naam: Mireille Bevers-Brunt Werk: Sinds 2013 mede- eigenaar van Avanti Kappers in Helmond. Coiffure Award: Is visagist van alle Coiffure Award collecties die worden ingezonden namens Avanti Kappers. In 2019 én 2015 was Mireille de visagist van de winnende collectie van Hairdresser of the Year Arjan Bevers. Leuk om te weten: Mireille is altijd geïnteresseerd geweest in mode, styling en make-up, maar werkte lange tijd in een totaal andere branche: als financieel adviseur bij een bank. Met de komst van de kinderen, koos ze in 2006 voor het volgen van een opleiding tot visagist aande B Academy van Pascale Tesser. 

 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023