Hester Wernert-Rijn geeft tips & tricks

10-01-2020

 

STOOMCURSUS 

COIFFURE AWARD 

De Coiffure Award 2020 lijkt misschien nog ver weg, MAAR WIE GENOMINEERD WIL WORDEN MOET BINNENKORT AL DE HANDEN UIT DE MOUWEN STEKEN. International hairstylist Hester Wernert-Rijn geeft tips & tricks om je in no time klaar te stomen voor je deelname. “Hiermee hoop ik de kansen van de deelnemers te vergroten.”

 

Hester Wernert-Rijn behoeft eigenlijk geen introductie. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland en is eigenaar van salon Mogeen én Mogeen Hairschool in Amsterdam. Daarnaast werd ze in 2017 opgenomen in de Hall of Fame, nadat ze tijdens het Coiffure Award gala voor de derde keer was uitgeroepen tot Hairdresser of the Year. 

 

KENNIS OVERDRAGEN 

En juist die Coiffure Award is aanleiding tot het geven van The Bespoke Coiffure Award Session Training. “Ik heb de begeleiding die ik nodig had voor mijn eerste Coiffure Award-deelname nooit kunnen vinden in Nederland. Daarom ben ik zelf op zoek gegaan. Nederland is te gek, maar helaas te klein om het vak continuop een hoog niveau te kunnen uitoefenen. Ik heb vooral in het buitenland een waanzinnige ‘journey’ gemaakt. Nu ik over zoveel kennis op het gebied van mode, fotografie, shows en make-up beschik, voel ik me verantwoordelijk om dit over te dragen aan de kappersbranche op Nederlandse bodem.” Op dinsdag 22 oktober vindt er een Inspirational Presentation plaats in de ASK Academy van Schwarzkopf Professional in Werkendam. Wie daardoor getriggerd wordten zich wil onderdompelen in de kapperskunde van Hester, kan zich opgeven voor de intensieve praktijktrainingen die op zondag en maandag3 & 4 en 10 & 11 november plaatsvinden.Op die dagen krijgen de cursisten alle kennis bijgespijkerd die weleens broodnodig kan zijn om genomineerd te worden voor de Coiffure Award in april volgend jaar. 

 

CADEAUTJE 

“Eigenlijk begint alles met de vraag: Wie ben je zelf?”, legt Hester uit. “Je moet anderen niet kopiëren, maar gaan nadenken over wat je zelf mooi vindt, wat je uit wilt dragen en waar je je ei helemaal in kwijt kunt.” Om dat te kunnen realiseren, leert Hester de deelnemers een stappenplan te maken. “Daarnaast geef ik tips over kleding en modelkeuze. Waarin moet je wel en waarin hoef je niet te investeren? Ik leer hoe je de make-up in balans brengt binnen het gehele plaatje en ook hoe je sturing kunt geven aan je eigen concept. Uiteindelijk wil ik de deelnemers de zelfverzekerdheid meegeven die ze nodig hebben om voor zichzelf op te komen. Wie bijvoorbeeld niet blij is met de geschoten foto’s, moet dat tegen de fotograaf durven zeggen. Het gaat om zoveel kleine dingen die bij elkaar voor een doorslaggevend succes kunnen zorgen.” Naast het feit dat Hester haar kennis graag wil overdragen, is er volgens haar ook zeker behoefte aan deze nieuwe training. “De Mogeen Hairschool voorziet daar ook wel in, maar dit is toch een laagdrempeligere manier om in een notendop veel kennis te vergaren. Eigenlijk is het een cadeautje”, lacht ze. “In vier dagen van hairdresser tot hairstylist!” 

 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023