ONDERNEMERS SLAAN HANDEN INEEN VOOR STUDENTEN

19-02-2019

 

Wouter Nekkers (32), van Nekx Hair & Beauty in Wierden, doet al jaren mee aan de Coiffure Award. Omdat hij graag jong talent op weg wil helpen, ZET HIJ ZICH SAMEN MET ANDERE KAPPERS IN voor het project ‘De Kunst van... ROC van Twente’. Onderdeel daarvan is de Coiffure Award Young Talent shoot.

 

TEAMWORK

“Ons team bestaat uit Maikel Assink van salon Assink Pure Identity, Kim Kötter en Hakan en Kirsten Alacali van Blur Hairstudio. Samen met Francis Marissen, docent op het ROC, hebben we dit project opgezet. Allemaal vakidioten die als hoofddoel hebben hun kennis en ervaring te delen met toekomstige kappers. Dit begint bij opleiding. Het mooie is dat op deze manier het werkveld met de leerlingen samensmelt en er komen mooie creaties en samenwerkingen uit voort.”

 

PROCES

“Elk jaar begint het met een casting. De leerlingen krijgen vanuit school een opdracht die wij gaan beoordelen. Daarnaast willen we een goed moodboard zien. In het begin trainen we de leerlingen samen, dit is 1 à 2 keer per maand. Daarna verdelen we ze onder ons in drie groepen. We nemen ze mee in onze eigen weg naar de Coiffure Award shoot en

ze kunnen aan de slag met die voorbereidingen. Natuurlijk kunnen studenten altijd op ons terugvallen. De maandelijkse trainingen gaan door in onze eigen salons, zo kunnen wij goed doelgericht trainen op kapsels die zij willen maken, maar ook nadenken over callsheets en bijvoorbeeld visagie.”

 

DÉ FOTOSHOOT

“Op de shootdag laten wij als trainers ook de leerlingen hun eigen werk doen. Ze werken met de ervaren fotograaf Petra Holland, dus we springen alleen bij als het nodig is. Het

moet een leuke en goede ervaring zijn. Het moodboard is de rode draad. Je kunt zien hoe iets ontstaat, maar ook de groei van de leerlingen beoordelen. Dat is een mooi proces om te zien en voor mij één van de redenen waarom ik dit doe. Het geeft vertrouwen in de toekomst. Het samenwerken met mijn collega-ondernemers gaat ook al jaren in harmonie. Van mij mag het samenwerken en elkaar iets gunnen nog wel wat meer in ons vak.”

 

REACTIE LEERLINGEN

“In het begin zijn ze afwachtend, omdat alles nieuw is. Zodra ze meer vertrouwen in ons krijgen en in zichzelf, reageren ze altijd positief. Ze voelen zich bevoorrecht dat ze mee mogen doen aan dit project, omdat het ook goed op je CV staat.”

 

LEERZAAM TRAJECT

“Kom naar de casting! Durf jezelf uit te dagen en ontwikkel je creativiteit. Onderschat het niet, want het is een zwaar maar leerzaam project. Dit hadden wij op school niet in onze tijd.”

 

GROOT FEEST

“Ik heb nu zelf zes keer meegedaan en ben ook zes keer genomineerd. Op deze manier hou ik mezelf altijd up to date. Je kunt je creativiteit totaal laten losbarsten en laten zien wat jouw visie is op mooi haar. Ik werk met vaste mensen in mijn Coiffure Award team en daar krijg ik elke keer weer energie van. Het is heel positief voor je netwerk. Mijn hoofddoel is dat ik één keer per jaar een groot feestje heb op het gebied van haar, make-up, passie, creativiteit en modemensen. Zo kan ik het jaar vol passie en energie beginnen.”

 

WIN-WIN SITUATIE

“Stilzitten kan ik niet. Het levert mij altijd PR op. Ik leer veel van mijn mede-trainers, maar ik zie mezelf ook steeds meer groeien. En ik herken mezelf soms in de leerlingen die ik begeleid. Dit project en zeker de samenwerking met school en de mede-trainers noem ik een win-win situatie.”

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023