COIFFURE AWARD COUNTDOWN 2018: Maurice den Exter

20-12-2017

 

NAAM: Maurice den Exter

SALON: ME Hairdressers, Made

WERKWIJZE: “Het team gaat met het moodboard eerst langs onze eigen jury.”
 
HOE IMPLEMENTEER JE DE COIFFURE AWARD IN DE TRAININGEN VAN JE MEDEWERKERS?
“Wij doen niet per se mee om te winnen, maar omdat we het een uitdaging vinden voor ons personeel. We vinden het super als zij op die manier een podium krijgen. Het is leuk om te kijken waar je in kappersland staat, om je eigen collectie op de kaart te zetten. Elk jaar begint ons team met het maken van moodboards, deze nemen zij mee naar onze eigen ‘jury’. Ze werken het plan uit, ze maken een compleet draaiboek, voor fotoshoots en de hele mikmak. Van A tot Z moet alles uitgewerkt worden: wanneer komen je modellen binnen? En wanneer worden ze geholpen? We nemen ze ook mee in het kostenplaatje, zodat ze zich bewust worden van wat er allemaal bij komt kijken. Het is niet iets om zomaar even tussendoor te doen.”
 
WAT HEEFT DE COIFFURE AWARD OPGELEVERD? 
“Ik heb er heel veel uitgehaald. Deels door de Awards ben ik Creative Director geworden. Ik reis de hele wereld over, van Rusland tot Mexico. Daarnaast heeft de Coiffure Award ervoor gezorgd dat ik een leuk team om me heen heb gebouwd. Daarnaast hebben we vaak in lokale kranten gestaan.”
 
HEB JE BEPAALDE LESSEN GELEERD DOOR DE JAREN HEEN?
“Nee, ik heb wel altijd out of the box gedacht. Je hebt die creativiteit en die blijf je ontwikkelen. Je krijgt ideeën en die ga je puur uitwerken en hier train je in. Natuurlijk heb ik wel veel shows gezien waar ik inspiratie uit heb gehaald, je moet nooit kopiëren, maar je kunt wel een voorbeeld aan nemen. Van iedere kapper die je ziet neem je een stukje mee, hierdoor vorm je je eigen identiteit. Het is belangrijk dat je altijd achter je eigen werk staat, in mijn geval zoek ik altijd dat extra randje op.”
 
HEB JE EEN TIP VOOR DE DEELNEMERS VAN KOMEND JAAR?
“Ik zeg altijd als ik mensen mag begeleiden: ‘Heb je nooit krullen gedraaid? Ga dan nu ook geen krullen draaien.’ Er zijn 100 góede krullendraaiers die ook mee doen. Blink uit in waar je passie ligt. Bouw dat uit naar je eigen succes en creëer je eigen identiteit. En zoals ik altijd afsluit: ‘kwaliteit is geen toeval’.”
 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023