COIFFURE AWARD COUNTDOWN 2018: WHO’S NEXT?

10-10-2017

 

De kick-off van de Coiffure Award 2018 vond plaats op 4 september. Hairdresser of the Year Mark van Westerop en Award-winnares Natasja Keijzer deelden hun weg naar succes op openhartige wijze met de vele aanwezige kappers.

 

Laura van de Graaf, eventmanager Schwarzkopf Professional, doet de aftrap van de middag en vertelt aan de geïnteresseerden wat er allemaal komt kijken bij het meedoen aan de Coiffure Award. De kick-off van de 27e editie met het  thema ‘Who’s Next’ is hiermee een feit.

 

Hairdresser of the Year 2017 Mark van Westerop neemt de aanwezigen mee in zijn gelopen route naar het winnen van de Award. In een persoonlijk en uitgebreid verhaal is zijn boodschap helder: ‘Succes is not an accident, but a choice’. Met andere woorden, voor succes moet je hard willen werken en dat harde werken is een keuze die je maakt. Mark: “Ga je zondag met vrienden op stap, of ga je werken, oefenen, experimenteren? En volg je je eigen gevoel, kijk je niet te veel naar anderen, heb je een eigen handtekening?”

 

Pro-Solo doet altijd met het team mee. Vanaf de zomer wordt de Coiffure Award geïntegreerd in de trainingen, het is onderdeel van de interne educatie. Mark: “Alle teamleden geven een presentatie over het concept, daar beginnen we mee. Wat willen ze vertellen, wat willen ze uitstralen. Het gaat de diepte in. Ik ben het meest trots op onze Team Awards. Daar groeit een team enorm van en daar doe je het voor.” Als je de Coiffure Award vergelijkt met de Champions League, dan zijn er volgens Mark veel overeenkomsten. “Het gaat niet alleen om de wedstrijd, maar de hele voorbereiding is van belang. Het samenstellen van je team, de modellen, de fotograaf, stylist, visagist. De casting is heel belangrijk, die moet aansluiten op je concept. Onderschat een model niet. Een model moet uitdragen wat jij wil laten zien.”

 

Ziel erin leggen

Natasja Keijzer heeft na dertien jaar meedoen haar eerste award gewonnen. De volhouder wint, riep ze dan ook toen ze de award in ontvangst nam. Tijdens de kick-off vertelt ze enthousiast waarom ze al die jaren heeft meegedaan.

 

Natasja: “In de 13 jaar tijd waarin ik nu meedoe, is het antwoord op die vraag een aantal keren veranderd. Langzaam heb ik mijn weg gevonden en de mensen leren kennen die me inspireerden en hielpen groeien. Toen ik begon, wilde ik vooral kijken of fotowerk iets voor mij was, omdat ik daar geen ervaring mee had. Ik kwam wel uit de wedstrijdwereld, maar vroeg me af of ik in de fotowedstrijden ook kon battelen met andere deelnemers. Ik werd genomineerd en dat vond ik geweldig. Daarna wilde ik nog maar één ding: die award winnen. Kostte wat het kostte. Weer later is dat veranderd. Ik deed toen behoorlijk veel fotoshoots, maar dan heb je een duidelijke opdracht van de merken en kun je niet altijd al je creativiteit erin leggen. In de Coiffure Award shoot kun je echt je ziel en zaligheid leggen, dat werd voor mij heel belangrijk. Om die vier beelden te hebben die ik voel in mijn hart en waar ik gelukkig van word. Een eigen stijl en een eigen visie ontwikkelen. Dan wilde ik nog wel winnen, maar iets minder vurig dan de jaren ervoor. Dus het antwoord op de vraag is in de loop der jaren veranderd. Ik heb nu de award, het doel is bereikt. Maar ik doe gewoon weer mee om juist dat creatieve proces te doorlopen. Mijn boodschap voor jullie: blijf vooral bij jezelf, ontwikkel je eigen stijl, maak die foto’s waar jij helemaal happy van wordt.”

 

Na de presentaties konden deelnemers hun foto’s voorleggen aan vakjuryleden Lydia Le Loux, Mark Melief en Piet-Jan Duivenvoorden. Zij gaven bruikbare feedback en tips & tricks. En wie weet schitteren deze deelnemers op de komende editie van de Coiffure Award.

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023