Persbericht: Kick Off Coiffure Award 2013

24-09-2012

 

“Waar moet een Coiffure Award inzending nu eigenlijk aan voldoen?“

Dat is een van de meest gestelde vragen aan de organisatie.

Op maandagmiddag 3 september kregen zo’n 100 belangstellenden antwoord op deze en al hun andere vragen over de Coiffure Award, tijdens de speciale ‘Coiffure Award Kick Off’ informatiemiddag in de Academy Schwarzkopf te Werkendam.

 

Hoofdredacteur Vakmagazine Coiffure Danielle Sant verwelkomde de gasten, waaronder alle Coiffure Award winnaars van 2012. Mede-organisator Laura van de Graaf liet aan de hand van een presentatie zien hoe de wedstrijd en de jurering verlopen. Een belangrijke tip voor de deelnemers is om eerst het reglement door te nemen, voordat ze beginnen.

Arjan Bevers vertelde hoe zijn winnende inzending tot stand is gekomen. Hij liet fotowerk van vorige jaren zien en een ‘making of video’ van het afgelopen jaar; Na jaren achtereen genomineerd te zijn geweest won hij in 2012 de Coiffure Award Heren Zuid. Zijn tip: ‘blijf in jezelf geloven en laat je niet ontmoedigen als het niet direct lukt’.

 

Vervolgens gaf Richard Monsieurs, fotograaf van meerdere deelnemers die met hun inzending een Coiffure Award wonnen, een aantal tips: Hoe plan je een shoot, wat is je budget, hoe stel je een team samen?

Wat beiden duidelijk maakten is dat het heel belangrijk is om van te voren goed over je concept na te denken.

Hans Mooyer, al jarenlang een zeer succesvol fotograaf gaf samen met Mark van Westerop en het team van Solo, winnaar Team Award 2012, een demonstratie van een fotoshoot.

 

De organisatie had een aantal experts en juryleden gevraagd om de aanwezigen persoonlijk advies te geven aan de hand van hun ingezonden werk. Ad Peters, voorzitter van de jury nam voor iedereen de tijd om ze van de nodige adviezen te voorzien. Ook Hester Wernert-Rijn, Hairdresser of the year 2011 en 2012, werd door de enthousiaste aanwezigen het hemd van het lijf gevraagd.

De inschrijving voor de Coiffure Award is hiermee weer geopend en op zondag 12 mei 2013 zullen in de Amsterdam RAI tijdens de jaarlijkse gala-avond de awardwinnaars bekend worden gemaakt.

Coiffure Award

De Nederlandse Coiffure Award behoort tot de meest toonaangevende en grootste kappersevenementen ter wereld. Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van een van de Coiffure Awards, uiteenlopend van Newcomer of the Year tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is bepalend voor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon. De Coiffure Award is een 50/50 partnership tussen vakmagazine Coiffure en Schwarzkopf Professional en is open voor alle in Nederland gevestigde kappers. Inzending bestaat uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. De tweede jureringsronde vindt plaats in London door een selectie Britse topkappers. Nadat de resultaten bij elkaar zijn opgeteld zijn alle nominaties en winnaars bekend. De winnaars van de Press Award & Consumer Award worden door respectievelijk een persjury en het publiek gekozen. De Coiffure Award uitreiking is een groots glamourevent en haartrendspektakel waar jaarlijks circa 1100 Nederlandse kappers en celebrities uit de mode-, beauty-, media- en muziekindustrie bij aanwezig zijn.

www.coiffureaward.nl

 

Einde persbericht. Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor aanvullende informatie over de Coiffure Award kunt u contact opnemen met schoon den boer PR via tel. +31 20 737 1695 of coiffureaward@schoondenboer.nl.

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023