Coiffure Award Journal

05-01-2012

 

Na een korte stilte zijn de kappers van Nederland al druk bezig voor de Coiffure Award 2012. Tijdens de Coiffure Award Kick-Off middag mochten we veel nieuwe en bekende gezichten verwelkomen en kregen de aanwezigen een overload aan bruikbare informatie. Samen met de winnaars van 2011 beleefden wij mooie momenten tijdens de winnaarsreis naar de British Hairdressing Awards in Londen.

 

We kick it off!
Voordat de Coiffure Award weer gaat beginnen, organiseert de organisatie een speciale middag, waarin nieuwe kandidaten informatie kunnen inwinnen over de wedstrijd, oud kandidaten hun beelden ophalen en bijpraten over hun ervaringen en de experts hun advies prijsgeven. Dat deze middag een groot succes was, bleek wel uit de reacties van de experts. Zij draaiden overuren door vragen te beantwoorden als: Wat is er mis met mijn collectie? Waarom ben ik niet genomineerd? Hoe kan ik mezelf verbeteren? Gerichte vragen om voor jaargang 2012 de zware concurrentie met de rest van kappend Nederland aan te gaan. Om te laten zien dat je met minimale middelen een goede shoot kunt doen, liet fotograaf Hans Mooijer en meervoudig awardwinnaar Mark van Westerop zien wat je op slechts één vierkante meter kunt doen.

 

Jureren in Praag
De Hairdressing Awards worden wereldwijd georganiseerd. Dit keer werd Dominic Vleer van TOF uit Den Bosch – winnaar categorie Dames
Noord-Brabant, Zeeland en Limburg – gevraagd om zijn kritische oog te werpen op de collecties van collega’s in Praag. Voor Coiffure schreef hij zijn
ervaringen op papier:
“Ingecheckt bij hotel ‘ROT ’ stond ik middenin het hart van Praag! Omringd door mooie, oude historische gebouwen, kerken en paleizen mocht ik de volgende dag in het Mercedes-Benz Building jureren voor de Tsjechische Hairdressing Awards. Tussen al die mooie exclusieve Mercedes auto’s mocht ik een keuze maken tussen honderden haarmodefotografie collecties. Het was nog een hele opgave om de juiste keuze te maken. Je kijkt snel naar het totaalbeeld of dat klopt, maar ik vind de vaktechniek die in de coupes is verwerkt en de juiste balans tussen model, styling, make-up en fotografie net zo belangrijk. Het is best raar om aan de andere kant van de beoordeling te staan. Je ziet, als je zelf meedoet, alleen de genomineerde collecties voorbij komen, maar nu moest ik ook een keuze maken in de collecties die het niet haalden om genomineerd te worden! Het is goed om te zien wat de verschillende niveaus en visies zijn. En dat de Nederlandse inzendingen van ongekend hoge kwaliteit zijn!!
Daar mogen wij best een beetje trots op zijn!

 

Winnaars NL bij de BHA’s!

Een kado voor iedere winnaar van de Coiffure Award is een bezoek aan de British Hairdressing Awards in Londen. Samen met Nederland vinden hier de langst lopende Hairdressing Awards plaats en iedereen die er toe doet in deze branche loopt er rond. Ook hier geldt dat de genomineerden enorm zenuwachtig zijn, maar voor de aparte categorie Hairdresser of the Year zijn de spanningen ondraaglijk. Voor deze categorie word je als Britse kapper speciaal genomineerd door een Brits vakpanel, een internationaal perspanel (Coiffure neemt hieraan deel) en nationale pers. Daarna vraagt de organisatie of je jouw collectie met vier extra foto’s wil uitbreiden. In totaal bestaat deze collectie uit acht foto’s. Uiteindelijk worden deze grote collecties beoordeeld.

 

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023