Nominaties bekend Coiffure Award 2011

28-03-2011

 

The Dutch Oscars in hairfashion...
De nominaties voor de jubileumeditie van de Coiffure Award zijn bekend! Het Nederlandse equivalent van de Oscars op het gebied van haarmode bereikt ieder jaar rond deze tijd zijn eerste piek. In twaalf categorieën strijden haarstylisten om de prestigieuze awards, met als ultieme bekroning de titel van Hairdresser of the Year.

Haarstylisten uit het hele land is gevraagd een professionele fotoserie van maximaal 4 foto's in te zenden waarin het vakmanschap optimaal tot zijn recht komt. Wie legt de ultieme mix van coupe, styling, visagie en een krachtig statement in haarmode het beste vast op de gevoelige plaat?

Awards
Er zijn awards te winnen in diverse categorieën, zoals Dames, Heren, Newcomer of the Year, Team Award, Pers Award, Consumer Award en de Avant Garde Award. Uit de Awardwinnaars van de dames- en herencategorieën wordt uiteindelijk de Hairdresser of the Year gekozen.

Alle fotoseries zijn beoordeeld door een professionele jury. Daarnaast heeft een internationale jury in Londen de shoots van de Nederlandse inzendingen bekeken.

Hét podium voor haarmode
De Coiffure Award brengt het kappersvak op spectaculaire wijze onder de aandacht met een groots opgezet gala event voor heel kappersminnend Nederland: hét podium voor haarmode.

De genomineerde fotoseries geven een visionair beeld van de haarmode voor het komende jaar. De beelden zijn het resultaat van intensieve en professionele samenwerking tussen topkappers, stylisten, visagisten en fotografen, allemaal vakmensen uit de mode- en trendbranche. Een mix die ieder jaar weer zorgt voor spraakmakende beelden.

Martijn Krabbé presenteert op zondag 15 mei de glamoureuze gala uitreiking in het RAI Elicium te Amsterdam.

Genomineerde foto's zichtbaar voor pers en publiek
Alle genomineerde foto's zijn te zien op www.coiffureaward.nl. Tot 9 mei 2011 kan het publiek zelf haar stem uitbrengen voor de Consumer Award. De voor deze Award geselecteerde foto’s (24) worden gepubliceerd in De Telegraaf, Talkies Magazine, op www.styletoday.nl en via spotjes op SBS6.


Kunst en kunde in het kappersvak
Speciaal voor de 20e edititie van de Coiffure Award is een artikel geschreven over het kappersvak en de relatie tot het steeds veranderende modebeeld. Het artikel is te vinden op de perspagina van de site www.coiffureaward.nl.

citaat artikel:
'En de mode? Wie kan zich Twiggy voorstellen zonder haar korte strakke pagekopje? Het veranderde het vrouwbeeld voorgoed. De Mods zonder gel, Rock & Roll zonder vet? Geen stroming of tijdsgeest die niet gepaard gaat met het haar.'

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2023